Plantaža Tete Bete

Ovdje raste razno bobičasto voće, ali i vaše raspoloženje!

Plantaža Tete Bete

Plantaža bobičastog voća Tete Bete nalazi se u selu Majske poljane udaljenom 2 km od grada Gline.

Majske poljane kao mjesto plantaže odabrane su slučajno, oglasom u novinama i savjetom prijatelja. Odmah smo se udomaćili zahvaljujući dragim susjedima, ali i divnom gradonačelniku i prijatelju.

Nakon kupnje imanja mi, stanovnici Zagreba, zaposleni u inženjerskim profesijama, odlučili smo vikende provoditi u Majskim poljanama, na divnom imanju koje se sastoji od kuće, drvene kućice, sjenika i 3 hektara poljoprivredne površine te 1,5 hektara bagremove šume. U početku je to bio čisti odmor i razonoda, no s vremenom je počelo prerastati u nešto puno veće.

Analiza tla pokazala je da uz najmanji mogući tretman tla, ovdje na tlu kisele pH vrijednosti, nadmorskoj visini od 115 metara izvrsno uspijevaju američka borovnica, brusnica, kupina, malina i ostale bobice. Pomalo smo počeli uređivati i prilagođavati imanje te saditi borovnice i brusnice. Tako smo i nastavili i to svake godine po otprilike 500 komada. Nakon 5 godina imamo 3000 američkih borovnica te 1000 američkih i europskih zasađenih brusnica.

O našim se biljkama, zajedno s dragim i vrijednim djelatnicama, brinemo svakodnevno tijekom cijele godine. Hranimo ih, branimo od korova, štitimo od sunca, navodnjavamo, orezujemo i one nam svu tu njegu vraćaju kroz kontinuirani rast grmova i bogati urod primamljivih, ukusnih plavih i crvenih bobica.

Godine 2015. odlučili smo istaknuti ponudu uzgojem na ekološki način jer je zemlja na kojoj rastu biljke nezagađena gnojivima i pesticidima, voda dolazi iz našeg, prirodnog izvora, a biljke ničim ne tretiramo.

Proizvode prodajemo uglavnom direktno, dostavom na adresu kupca. Smatramo kako je to i najbolji način da upoznamo naše kupce, ispričamo im svoju priču te ih tako upoznamo i s porijeklom voća koje kupuju.

Kvalitetu ne moramo ni spominjati, o tome najbolje govore naše bobice same. Slobodno dođite na plantažu ih probati, uživajući pritom u jednom zdravom izletu u prirodu ili zatražite dostavu i zdrave i ukusne bobice dolaze k vama!