Slasno bobičasto voće
Tete Bete

Fino, netretirano i uvijek svježe!
Birajte i isprobajte bobičasto voće po želji.

 • Borovnice

 • Kupine

 • Brusnice

 • Aronija

 • Maline

 • Ribiz

Teta Beta i njene bobice

 • Domaći ekološki uzgoj
  raznih bobica

  Vaš dodir s prirodom i domaćim uzgojem bobica
 • Netretirane i uvijek svježe

  Naše bobičasto voće, osim što je slasno, jako je zdravo!
 • Posjetite plantažu, jedite, uberite i ponesite doma

  U sezoni posjetite plantažu, uberite željenu količinu i ponesite doma!

Borovnice

Borovnica je listopadni grm koji cvjeta u svibnju i lipnju, a sazrijeva od lipnja do kolovoza. Borovnice imaju najviše ORAC vrijed­nosti koja označava sposobnost apsorpcije slobodnih radikala. Njihova plava boja potječe od antocijana, antioksidansa koji smanjuje rizik od brojnih bolesti, kao što su Alzheimerova, Parkinsova, dija­betes, srčane bolesti i artritis, a osim toga štite vid i održavaju snažno pamćenje. Borovnice se beru u nekoliko navrata i to tri do sedam puta u 5 - 8 dana jer bobice ne sazrijevaju istodobno. Berba traje 6 - 8 tjedana, a vi slobodno navratite na berbu!

Brusnice

Brusnica se stoljećima koristi u medicini zbog svojih antibakterijskih, antiseptičkih, protuuplanih i diuretičkih učinaka. Sadrži brojne vitamine, minerale, antioksidante i organske kiseline. Patuljasti grm tamnozelenih listova i tamnocrvenih plodova, iznimno je otporan na hladnoću. Ružičasto bijele cvjetove dobiva krajem svibnja. Brusnica cvate dva puta godišnje, u 5.-6. mjesecu i 7.-8. mjesecu, a dozrijeva u 7. i u 9. mjesecu kad je i glavna sezona berbe.

Maline

Antocijani daju malini jarko ružičastu boju i štite organizam od štetnog djelovanja slobodnih radikala te djeluju protiv razvoja bakterija i gljivica u tijelu. Malina je nutritivno zanimljiva i zbog bogatog sadržaja raznovrsnih antioksidansa koji se ne gube ni kada je malina smrznuta ili prerađena u obliku džema. Malina dozrijeva krajem lipnja ili 25 do 30 dana od početka cvjetanja. Maline se beru kada plod dobije karakterističnu boju, kada se lako odvaja i ne gnječi se. Sazrijevanje i berba traju 15-30 dana. Maline su poznate po svojoj jedinstvenoj aromi koja se teško imitira, čuva i konzervira te finom, delikatnom kiselkastom okusu.

Kupine

Kupina cvjeta od lipnja do kolovoza, nakon čega se razvijaju plodovi crvene boje koji kasnije potamne do gotovo crne boje. Izrazito su bogate vitaminom C, a imaju više vlakana nego većina drugog voća pa tako pomažu regulaciji kolesterola. Osim toga, jačaju imunološki sustav, srce, štite vid, pomažu u regulaciji probave pa i održavanju težine. Kupine se sade u kasnu jesen ili početak zime pa sve do početka travnja. Plodovi ne sazrijevaju istovremeno pa je potrebno više berbi, no one se odvijaju od početka srpnja pa sve do kraja kolovoza.

Aronija

Aronija je zbog svojih izuzetno ljekovitih svojstava vrlo cijenjena i tražena. Prepuna je antocijana kojeg ima i više od ostalog bobičastog voća te koji pomaže u borbi protiv raznih bolesti te sveopćem poboljšanju zdravstvenog stanja. Posebno se često koristi za regulaciju krvnog tlaka te utječe na elastičnost krvnih žila. Biljka počinje cvjetati u svibnju, a plodovi počinju sazrijevati od kolovoza. Dozrijevanje plodova aronije odvija se u kolovozu pa tada počinje i berba, no može se produžiti na jesen budući da se zreli plodovi neće pokvariti i otpasti.

Ribizl

Ova poznata crvena bobica kiselkastog okusa sadrži puno kalcija i fosfora, također je prirodan izvor antioksidansa te obiluje vitaminima C, A i B skupine, ali i rijetkim vitaminom J, važnim za očuvanje pluća. Plodovi su izrazito korisni kod slabokrvnosti, za jačanje prirodne otpornosti organizma, za ublažavanje želučanih i crijevnih tegoba te kod iscrpljenosti. Ribiz dozrijeva u lipnju i srpnju, a kada su bobice gotovo potpuno zrele obavlja se berba, a bere se ručno i u grozdovima.

Što kažu oni koji su okusili bobice Tete Bete

Brusnica.
Do sad je čekala u hladnjaku, nisam znala što bih s njom.
Nabavili smo Vitamix i napravila sam Energy Turmix koji je prava C vitaminska bomba, a uz to je i prefin za piti. Uz brusnice ću dodati sok od vaših borovnica.

Kada mi dijete na povratku s najšarmantnijeg imanja, pojede kilogram borovnica u autu, to mi je najjači znak da su prefine.
Znam odakle je, znam tko ga uzgaja i kako to radi. Dolazi mi ravno s polja na stol.
Obožavam što imate različite sorte borovnica tako da mogu birati više ili manje slatke.

Eszter V.N., Zagreb

Borovnice i brusnice Tete Bete su izvrsne, izvorne, domaće i svježe.
Odišu lakoćom mirisa i snažnih okusa. Prožete su vrhunskim bojama prirode u jednoj bobici jer su uzgajane s puno ljubavi, uz veliki trud i rad. Jednostavno, osjećaj koji stvaraju borovnice/brusnice kad ih pojedete je jedinstven i ispunjavaju vas veseljem u potpunosti.
Zato ih toplo preporučujem!

Mirna, Pilates u pokretu

Uberite bobice!

Naručite bobice Tete Bete po Vašem ukusu ili posjetite plantažu.

javite nam se